Maxfrieser.blogg.se

Någon som har tips på bra hoppsadel till Frieser??

Publicerad 2014-08-18 20:50:09 i , Hoppning, Hästar, Ridning,

Nu när Max ska bli hopphäst så måste han ju självklart ha en riktig hoppsadel! Men frågan är vilken?? Jag och Maria har pratat lite och vi har kommit fram till att vi vill ha något i stil med flatback, bra kvalitet, rent läder. Det gör inget om den är begagnad bara den är bra. Tips mottages gladeligen!
 
Här får ni en bild på busprinsen innan dagens pass. Bilden blev lite suddig så ni kanske inte ser det, men jag tycker att det är så gulligt med den lilla gulddetaljen på sidan av grimman där det står Max :)
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-18 20:54:33

Prestige är bäst! Passar MÅNGA hästar. Använder min på 3 olika hästar och den ligger bra på alla. Skön att rida i och bra läder

Postat av: Lina

Publicerad 2014-08-18 20:58:19

Jag personligen ÄLSKAR Stubben sadlarna! Sjukt sköna! =), & man har bra stöd o så idom! Ohc man sitter som en smack!

Postat av: Mia

Publicerad 2015-03-05 22:08:29

Hej,
hittade detta inlägg av en händelse. Jag hoppas verkligen inte du menar att du på allvar ska börja hoppa med din frieser????
Att löshoppa ett å annat kryss, jobba över lite cavaletti-bara nyttigt- KANSKE skutta över ett hinder på max 30 cm kan vara ok... Men att börja träna hoppning med högre hinder på allvar är bland det värsta du kan göra, om du är rädd om din fina frieser...
Har du verkligen tagit reda på dessa hästars ursprung så vet du också att de är definitivt inte lämpade att hoppa! En sak är att de gör det, utan ryttare, men tänk om här! Gör det som är mer lämpade för dom, körning eller dressyr! Om det inte är det som är ditt intresse skaffa en riktig hopphäst, kan ge tips på ett par stycken som är till salu... Dock inga frieser.

Svar: Hej Mia,Jo målet är 110-120 beroende på hur Max svarar på hoppträningen. Han är väldigt positiv och hoppar väldigt bra upp till 1 m. Sen får vi se. Jag tror inte att det finns begränsningar som du säger på grund av ras utan det är individanpassat. Vi har nu hoppat i ett års tid med glädje och gott humör och det kommer vi att fortsätta med. Tack för din kommentar!
Susanna Persson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela